Waarom winterbanden

Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek.

Het tijdig wisselen van uw banden zorgt dat u veilig de weg op gaat ook bij veranderende weersomstandigheden. U kunt uw banden opslaan in ons bandenhotel zodat u geen leefruimte hoeft in te leveren.

Soms zijn all-seasonbanden de beste optie. Dit is een compromis tussen zomer- en winterbanden. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Verschil zomer- en winterbanden

Winterbanden zijn gemaakt van zachter rubber dan zomerbanden. Hierdoor zijn winterbanden bij lagere temperaturen flexibeler dan zomerbanden. Dit zorgt voor meer grip op de weg en een kortere remweg.

Winterbanden hebben duizenden kleine lamellen (groeven) in hun profielblokken, om water te verspreiden en aquaplaning te voorkomen.

Heeft u twijfels over het profiel van uw banden dan kunt u bij Pouw Banden terecht voor een gratis profielcheck.

Opslag van uw banden

Kiest u ervoor om uw banden te laten wisselen dan kunt u uw huidige banden laten opslaan in ons bandenhotel. In het voorjaar kunt u uw  winterbanden dan weer laten  verwisselen voor zomerbanden.


In het bandenhotel blijven uw banden in de juiste conditie en hoeft u geen eigen leefrruimte in te leveren voor het opslaan van de banden.