VACO MVO+

“MVO speelt ook in de bandenbranche een steeds grotere rol”

Bij steeds meer klanten zowel vanuit de zakelijke als particuliere markt speelt maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijkere rol in hun keuze voor het afnemen van diensten en service. Door het behalen van dit MVO+ certificaat kan Pouw Banden aantonen dat we zorgvuldig omgaan met zaken als energiebesparing, afvalverwerking en werkplaatsuitrusting.

 

De toetsing voor de certificering, die is uitgevoerd door Brand Compliance, gaf naast de bevestiging dat we al zorgvuldig omgaan met bepaalde zaken ook nieuwe inzichten. Hiermee hebben we directe handvatten gekregen om binnen onze bedrijfsvoering nog bewuster om te gaan met mens, milieu en maatschappij. De afgelopen maanden hebben we bijvoorbeeld ons vervangend vervoer verduurzaamd door de inzet van een elektrische fiets, elektrische scooters en een elektrische Fiat 500.

 

Speciaal ontwikkeld voor de banden- en wielenbranche

VACO MVO+ is een doorontwikkeling van het VACO Erkend-certificering voor bandenservicebedrijven. Een reactie op de vraag vanuit de sector om een meer specifieke benadering van MVO in de branche. Uiteindelijk heeft dit gerelateerd tot een specifiek pakket eisen gerelateerd aan vakkennis, ervaring, werkplaatsuitrusting, veilig en gezond werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Aan de lijst met VACO MVO+ gecertificeerde bedrijven is vanaf nu ook Pouw Banden Utrecht en Nieuwegein toegevoegd. Binnenkort zal bij de entree van beide vestigingen het logo van het VACO MVO+ certificaat worden aangebracht.

  • Pouw Banden Instagram
  • Facebook Pouw Banden
  • LinkedIn Pouw Banden