ANWB WINTERBANDENTEST

De uitslag van 2018

Eind september is de uitslag bekend gemaakt van de ANWB winterbandentest. De test is uitgevoerd op de meest populaire bandenmaten: 175/65 R 14 T en 205/55 R 16 H.  Met name de winterbanden van Dunlop, Goodyear en Continental scoren goed! Deze merken autobanden zijn via Pouw Banden direct leverbaar.

Algemene conclusie:
Veel winterbanden zijn prima geschikt voor gebruik onder winterse omstandigheden, zoals sneeuw en ijs, maar ook regen. Voor mensen die niet met de auto op wintersport gaan zijn de prestaties op droog en nat wegdek waarschijnlijk belangrijker dan die op sneeuw. Dus maak een afweging die bij je rijgedrag past.

Opmerkingen bij de winnende banden:

Goodyear UltraGrip 9
Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Beste uit de test op nat (samen met de Conti). Goed tot zeer goed op sneeuw. Prima slijtvastheid (nog iets beter dan van de Conti).

Dunlop Winter Sport 5
Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op sneeuw. Geen zwakke punten.

Continental WinterContact TS860
Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Beste uit de test op nat wegdek (samen met Goodyear). Goed tot zeer goed op sneeuw. Laagste verbruiken en stilste band uit de test.

Disclaimer

De website van Pouw Banden wordt zorgvuldig samengesteld, waarbij Pouw Banden streeft naar correcte en actuele informatie. Pouw Banden kan echter niet garanderen dat de informatie die de gebruiker via het internet ontvangt juist is. Pouw Banden aanvaardt daarom geen aansprakelijkheid voor opgetreden onjuistheden als gevolg van internetgebruik. Bij twijfel over de juistheid van de informatie adviseert Pouw Banden u daarover met haar contact op te nemen. Pouw Banden aanvaardt evenmin aansprakelijkheid voor schade verband houdend met informatie op andere websites waarnaar wordt verwezen.

  • Pouw Banden Instagram
  • Facebook Pouw Banden
  • LinkedIn Pouw Banden