Met Pouw Banden bent u verzekerd van een optimale zorg voor uw banden. Ons vertrouwde team goed opgeleide vakmonteurs werkt met hoogwaardige apparatuur. Om goede service te kunnen verlenen zijn goede machines essentieel. Voor de truckbanden kunnen wij u dan ook een aantal bijzondere extra diensten aanbieden die direct uitgevoerd kunnen worden als u bij onze vestigingen langs komt.

TRIMMEN

Trimmen is een techniek die uw band weer in optimale conditie brengt. Soms kan een band ovaal zijn, bijvoorbeeld door slijtage. Wanneer balanceren geen uitkomst biedt, was de band vroeger afgeschreven.

Gelukkig kunnen we hem tegenwoordig trimmen. Dit is een techniek waarbij het rubber op bepaalde plekken van het loopvlak zodanig wordt afgeschaafd dat de band weer perfect rond loopt. Trimmen is een klus voor vakmensen. Pouw Banden heeft die in huis, evenals de benodigde hoogwaardige apparatuur om de techniek uit te voeren.

HERPROFILEREN Coverband

Is uw truckband behoorlijk glad en bijna versleten? En het karkas nog in goede (niet-verroeste) staat? Dan kunnen we de band een langer leven geven door hem te herprofileren. Dit is een techniek waarbij er een geheel nieuw loopvlak op het bestaande rubber wordt gezet.

 

Een specialistische klus die vakmanschap en goede gereedschappen vereist. Herprofileren kan u veel geld besparen, want dankzij de nieuwe profiellaag kunnen er extra kilometers worden gereden en haalt u meer rendement uit de bestaande band.  

REPARATIE

Niets zo vervelend als een spijker in het rubber: lekke band. Een klein euvel, maar wel groot genoeg voor een reparatie. Met onze 24/7 pechservice helpen we u ter plekke uit de brand. Natuurlijk demonteren we de band van de velg en checken meteen de binnenkant om absoluut zeker te weten dat reparatie zinvol is.

 

Onze monteurs hebben alle up-to-date materieel tot hun beschikking. Ze gaan rap aan de slag om te zorgen dat uw truck snel en veilig weer de weg op kan. Daarmee wint u tijd en bespaart u de kosten van een nieuwe band.

VULCANISEREN

Is er sprake van een grotere schade aan het loopvlak, bijvoorbeeld door een stuk ijzer dat zich in het rubber heeft geboord. En kunnen we het niet meer standaard repareren? Dan gaan we kijken of we de techniek van vulcaniseren kunnen toepassen.

 

Bij deze reparatiemethode is absoluut vakmanschap vereist. Omdat onze vakmensen met geavanceerde apparatuur werken, kunnen wij deze techniek op de juiste manier uitvoeren. Een duurzame oplossing en u bespaart de kosten van een geheel nieuwe band.

STIKSTOF

In onze beide vestigingen in Nieuwegein en Utrecht kunt u terecht om uw truckbanden te vullen met stikstof. Een interessant alternatief voor standaard perslucht. Waarom? Stikstof biedt een aantal duidelijke voordelen, zoals minder slijtage, brandstofbesparing en is het schoon.

Stikstofmoleculen zijn dikker en kunnen minder makkelijk naar buiten 'ontsnappen', waardoor de bandenspanning beduidend minder snel afneemt. Bovendien is het beter bestand tegen hoge temperaturen. Ideaal voor voertuigen die langere afstanden rijden. 

SENSOREN

TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) is een systeem dat

bandenspanning controleert. Elektronische sensoren in de wielen monitoren continu de bandenspanning en temperatuur. Zij geven een signaal op een dashboardscherm als die onder (of boven) de gewenste bar komt. Een ideaal hulpmiddel om te voorkomen dat uw truck met een klapband langs de weg komt te staan.

Krijgt u 's ochtends bij het starten van de motor een melding, rijd dan direct bij een van onze Pouw Banden-vestigingen langs om uw band te laten controleren. Zo voorkomt u onnodige stilstand en slijtage van de banden. Wij leveren TPMS voor trucks en vrachtvervoer.

OPSNIJDEN

Is een band bijna profielloos? Dat wil niet zeggen dat-ie het einde van zijn levensduur heeft bereikt. Met speciale apparatuur kunnen wij het bestaande loopvlak een paar millimeter bijsnijden, waardoor met nieuw profiel langer kan worden doorgereden. Dat verlaagt de kosten en is duurzaam, aangezien de band langer meegaat.

 

Omdat wij het materiaal in huis hebben, kunnen we het opsnijden direct uitvoeren en snelle service verlenen.